Najbolje od Maza mazalica + darivanje!

Ako, poput mene, u zadnje vrijeme sanjarite o poljima lavande kao o utočištu od tmurnih dana kojima zima počinje pomalo da nas melanholično zamara – otvaram vam vrata do najkrasnijih lavandastih proizvoda koji će vas očarati. Znate već moju filozofiju, volim pružati podršku domaćim prirodnim brendovima a bosanskohercegovački mali, vrijedni proizvođači stvarno imaju za ponuditi divne i kvalitetne stvari. Ovo je jedan os svijetlih primjera.

Već sam (tačno prije godinu dana) recenzirala Maza univerzalnu kremicu i Maza dezodorans sa čajevcem i jelom ovdje i sa oba proizvoda sam veoma zadovoljna. Ipak, na prirodne dezodoranse se treba iznova navići zbog načina upotrebe pa ću reći da je veća šansa kako ću se iznova vraćati kremici koja je izuzetna. Maza visenamjenska krema sa lavandom i ruzmarinom (40ml | 8KM) sadrži domaće ekstradjevičansko maslinovo ulje, cvijet nevena i kunice, pčelinji vosak i eterična ulja lavande i ruzmarina. Po pitanju mirisa, u ovoj kremi je zatočen izvorni, autentični miris lavande. Krema se u dodiru sa toplinom kože pretvara u njgujuće ulje tako da malo podjeća na njegujuću mast jer i pruža intenzivnu njegu. Koristim je za smanjenje suhoće i perutanja kože izmedju prstiju na rukama, gdje imam psorijazu. Ako ste već oduševljeni ovom najmaznijom mazicom,

imate je priliku osvojiti na Facebook stranici bloga (klik ovdje).A za mene je ovog puta pravo otkriće bilo Maza ulje za tijelo (100ml | 13KM). Baš je dekadentno ulje i pravi mali luksuz zatočen u staklenoj bočici. Kada ga koristim, pomišljam na skrivene lijepe kutke i otočja. Miris je magičan i vodi me kroz polja lavande na Hvaru. Po pitanju sastojaka, sačinjeno je od organskog i hladno cijeđenog ulja badema i jojobe, eteričnog ulja geranijuma, lavande i limuna. Mediteranske note su izražajne i vode misli kroz godišnja doba tako da iznenada, zima se više ne čini tako mračnom ni hladnom. Ulje je fantastično i lijepo nahrani čak i suhe potkoljenice, ostavljajući ih svilenkastim te je fino mazivo. Jedan uistinu krasan proizvod!

*PR uzorak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?