Jaffa chia puding i #dmBIO kulinarska saradnja!

Sutra se navršavaju dvije godine otkako sam promijenila svoj način života i da, ta odluka je bila jedna od onih novogodišnjih. Koliko god spadala u kliše, ipak sam joj ostala dosljedna! Zdrav način života je nešto na čemu radim svaki dan i konstantno iziskuje trud te posvećenost ali svega toga su rezultati vrijedni. Zdrava, balansirana prehrana i redovna fizička aktivnost su nemjerljivo poboljšali kvalitet mog života a ključ svega je – hrana.

Najbitnije je ono čime se hranimo i sretna sam što vam mogu najaviti svoju saradnju sa dm drogerie marktom u sklopu koje ću vam predstaviti predobre, zdrave recepte. Ono što ih čini posebnim je činjenica da, iako izgledaju dobro – još su bolji za pojesti. Znači, stvarno su ukusni i ono što ćete vidjeti je hrana koju ja zaista jedem u “stvarnom” životu. 

Započeti ću sa receptom koji je najjednostavniji od svih koje sam pripremila i to mu je definitivno adut. Ovaj slatki doručak ili užina je i jako sladak ali – bez šećera! Jaffa Chia Puding mi je pomogao da zavolim doručak kao obrok upravo zbog krasnog i osvježavajućeg okusa. Bitno mi je i da ne opterećuje stomak pa nema neprijatnog osjećaja težine tokom dana a daje dovoljno energije da se uhvatimo u koštac sa jutarnjim obavezama.

Sastojci: cca 40g dmBIO chia sjemenki, dmBIO bademovo mlijeko, cca 70g grčkog jogurta, šaka sjemenki nara, 1 supena kašika dmBIO hrskave granola mješavine sa jabukom i cimetom, čokoladne mrvice, kora narandže

Priprema je jednostavna: presuti chia sjemenke u čašu, zagrijati bademovo mlijeko i njim potopiti chia sjemenke, Procijenite koliko vam bademovog mlijeka treba na osnovu toga koliko gustu ili rijetku chiu volite. Sjetite se da chia u dodiru sa vodom, mlijekom, jogurtom itd. nabubri i stvori se gel koji pravi teksturu pudinga. Ostavite chiu sa bademovim mlijekom na par minuta.

U međuvremenu odvojite i očistite nekolicinu sjemenki nara i probušite ih čačkalicom prije nego ih pospete po chia pudingu. Bušenjem sjemenki nar će pustiti sok i boju koja će prožeti chiu i grčki jogurt. Nakon što ste preko chie i nara posložili grčki jogurt, uzmite u šaku hrskavu granolu, pospite nju i čokoladne mrvice. Za kraj ostaje da izrendate koricu narandže i uživate. Toplo preporučujem da noć ranije pripremite i spremite u firžider par čaša Jaffa Chia pudinga kako bi ujutro imali spreman doručak i/ili užinu.

* u saradnji sa dmBio – dm drogerie markt Bosna i Hercegovina

2 Comments

    • 16 Januara, 2017 / 9:38 pm

      Jeste, nije baš basic a ukus je – ne bi vjerovala koliko je genijalna ideja dodati sjemenke nara u chiu! Probaj pa mi javi :D

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?