Eau de Lacoste L.12.12. Magnetic

Ne potcjenjujte moć parfema jer njegovo prisustvo zaista pokazuje da je uložen dodatni trud, što nikada ne prolazi neprimjećeno. Kada su dobri mirisi u pitanju, parfemi koje vidite su definitivno zaslužili svoje mjesto na blogu. Suprug i ja smo par godina unazad koristili Lacoste parfeme. Ja sam mu za rođendan poklonila Lacoste Essential dok sam ja nosila Lacoste Inspiration (bio je poklon od tate). A kada su nam ove dvije intenzivnno obojene staklene bočice zazveckale u rukama, nismo znali šta da očekujemo. Prvi dojam je da su ovo parfemi koji ostavljaju utisak – i to su svakako uradili.

Lacoste L.12.12. Magnetic parfem za žene (25 ml | 86,05 KM, 45 ml | 115,40 KM, 80 ml | 156,45 KM) je unikatan zbog načina kako su voćne, tropske note usklađene sa ostatkom parfemske piramide. Rezultat je privlačan, zreo parfem. Otvara se notama manga, klementine i narandže – slatko, bez primjesa svježine. Dosta “sočna” kombinacija mirisnih nota na koju se nastavljaju heliotrop, jasmin, ruža i cvijet ljubičice u srcu parfema. Ovdje je heliotrop dominantan (blago karamelno/vanilasta nota) što parfem čini kremastim i maznim. U bazi mirisne piramide se nalaze vanilija, mahune tonke i pačuli.

Trajnost ovog parfema je nevjerovatna – na mojoj koži, kosi i odjeći se zadržava duže od 24h. Sutra ujutro ga osjetim sa krajeva kose i oduševljena sam koliko je ovo jedan kvalitetan parfem, pun karaktera – oslikanog u intenzivno ljubičastoj bočici. Maleni Lacoste krokodil sa prednje strane bočice je simpatičan detalj. Ovo je parfem za sva godišnja doba i sve prilike.

Lacoste L.12.12. Magnetic toaletna voda za muškarce (50 ml | 107,55 KM, 100 ml | 146,70 KM) uopšte nije linearan miris nego se mijenja kako vrijeme odmiče – kao da mu se mijenja karakter. Vibratno plava bočica mu uistinu odgovara jer je ova toaletna voda više nego solidna, snažna i tradicionalna. Ali možda i nije? Originalnost leži u akvatičnom otvaranju da bi nakon petnaestak minuta sa kože isijavale drveno-začinske note.

U otvaranju su prisutne note kleke, bambusa i artemizije. Meni se učinilo da osjetim lotos ili krastavac, pošto ima neki akvatični prizvuk koji se lijepo nadovezuje na note čaja, ljubičice i geranijuma (leže u srcu ovog mirisa). Geranijum se jasno osjeti i sjajno se slaže sa mirisom čaja. U bazi se nalaze pačuli, vetiver i ambra s tim da je pačuli dosta blag. Uz kožu i u posljednjim trenucima ostaju vetiver i ambra. Pomalo buntovnički, miris za nekog ko nije tradiocionalan tip da bi se priča promjenila a nosnice ispuni divan, muževni parfem, Nikada naporan, nikada težak, dugotrajan i pogodan u svakoj prilici (čak i za odlazak u teretanu).

*PR uzorak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?