L'Occitane 2016. praznična kolekcija

Sada kako se približavamo kraju godine osjećam da mogu samouvjereno reći da je naredna praznična kolekcija ujedno i meni najdraža! Nova L'Occitane Arlesienne kolekcija je magično lijepa te je uspjela nadmašiti i Arlesienne od prije par godina, koja je također bila divna. I zaista, teško je pronaći nešto što nije dopadljivo – od pakovanja, tekstura, boja pa do čarobnih mirisa. Mislim da su ovog puta miris ruže učinili savršenim i nosivim, te sam sigurna da će iz tog razloga ova mirišljava kolekcija biti veliki uspjeh.

Kao i obično, L'Occitane je uz parfem pripremio prateće parfimirane proizvode poput mlijeka za tijelo, gela za tuširanje, sapuna, izmaglice za kosu, sjajila za usne pa do kreme za ruke. Arlesienne baršunasta krema za ruke (30ml | 15KM) je odlična, nemasna je a intenzivno hidratizira kožu. Ali moju pažnju je zaokupila Arlesienne Eau de Toilette (75ml | 109KM). Bergamot u otvaranju daje mirisnoj kompoziciji svježinu i polet. Posebno sam sretna što je nota ljubičice ovog puta veoma blaga. Ruža je divno kombinovana sa šafranom i galbanumom i ne guši, već ima elegantan i neopterećujući karakter.

L'Occitane Joyeuses Fetes je u odnosu na prethodnu kolekciju dosta drugačija. Sa notama cvijeta orlovi nokti, jasmina i zelenog čaja miriše dosta mladenački. Joyeuses Fetes gel za tuširanje (250ml | 28KM) krasi luksuzno gusta formulacija koja se pokazala ekonomičnom, te dugo traje uz često korištenje. Ne isušuje kožu a dodatak svjetlucavih čestica će ga učiniti idealnim poklonom za praznike. Joyeuses Fetes balzam za usne (12ml | 15KM) se pokazao odličnim, dosta intenzivnim balzamom koji riješava problem suhoće usana. Uspio je da tokom hladnoće zaštiti čak i moje hronično suhe usne i zbog toga je postao moj vjerni pratioc.

L'Occitane L'Homme Cologne Cedrat kolekcija za muškarce je, možda iznenađujuće, ostavila najbolji utisak i veoma brzo postala omiljena u našem domu. L'Homme Cologne Cedrat gel za tuširanje i kosu (250ml | 28KM) nas je odmah privukao mirisom. Vjerujem da bi se dopao ženskom koliko i muškom nosiću. Note kedra, vodene note, crveni biber, crni biber, nana, đumbir sačinjavaju dosta zanimljivu, začinsku bombu koja je muževna ali ne na tradicionalan način. Ovaj moderni i dosta unikatan miris se dugo zadržava na koži i kosi, što je svakako plus. L'Homme Cologne Cedrat balzam poslije brijanja (75ml | 50KM) je maza na koju ćete lako navići svog muškarca jer je nemasna i neće im smetati a njegovati će osjetljivu, suhu kožu. Mogu je koristiti i za njegu ruku. Dopada mi se kada moj muškarac ovako miriše. Možda je slijedeći korak L'Homme Cologne Cedrat EDT?

*PR uzorak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?