Sretna Nova godina!

Od nove 2017. godine nas dijele sati a meni ne silazi osmijeh sa usana jer, bez obzira po čemu ćete pamtiti trenutnu godinu – proslava novodogišnje noći predstavlja čist, novi početak, novu šansu i snagu da učinimo sebe te svoj život boljim.

Ne bih se žalila da sam ovo subotnje jutro mogla provesti ušuškana krevetu (to je ustvari upravo ono što želim) ali ova subota je za mene radna. Nekako mi se čini da često radim tokom praznika što mi ih zapravo čini slađim, dragocjenijim i neizmjerno cijenim one slobodne momente koje imam da provedem sa najbližima.

Ipak, provesti dan u veselju sa kolegama uopšte nije loše a znam da će mi njihovi kolači pokvariti nutricionističke težnje. U odbranu (previše) slastica koje ću konzumirati danas, samo ću reći da se kalorije trideset i prvog decembra jednostavno ne ubrajaju u konačni zbir. Slobodno se služite ovim “argumentom” do ponoći (a možda i malo poslije).

Vrhunac dana će pak biti dolazak kući gdje me čeka topao zagrljaj, nadam se mnogo poljubaca te neotvorena flaša crnog vina i selekcija ukusnih sireva. A kada povratim snagu od silnog degustiranja, mislim da ćemo se odvažiti i usprotiviti minusima da pogledamo taj sjajni doček nove godine u našem prekrasnom Sarajevu. Ah, toliko sam uzbuđena (ne vjerujem da primjećujete, ili da?).

Gdje god bili večeras od srca ću vam poželjeti najsretniju Novu godinu. Neka nam svima 2017. bude najbolja do sada!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?