L'Occitane Immortelle ulje za skidanje šminke

L'Occitane Immortelle ulje za skidanje šminke

Želim vam predstaviti L'Occitane ulje za odstranjivanje šminke sa smiljem (200ml | cca 43KM), proizvod koji koristim u sklopu njege lica još od mjeseca avgusta. Možda ste već čitale o njemu ali imam želju sa vama podijeliti i svoje utiske i misli. Otkako sam prošle godine isprobala L'Occitane ulje za čišćenje sa karite buterom moje oduševljenje ovim dijelom L'Occitane preparative ne jenjava. Svidjela mi se brzina i lakoća kojom otapa šminku sa mog lica ali i očiju. Zbog toga mi je proces skidanja šminke toliko postao olakšan da mi nije preostao niti jedan izgovor da ne očistim lice čim se vratim kući sa posla, sa kafe itd. Oba ulja za čišćenje imaju dosta jednostavne sastojke, nisu kompleksni proizvodi i rade svoj posao bez greške. Temeljito skidaju šminku i čiste kožu, bez isušivanja i bez iritacija. Takve kvalitete cijenim, pogotovo tokom zime kada mi lice postaje dehidrirano i pojavljuje mi se perutava koža oko nosa (što čini nanošenje šminke noćnom morom). Korištenjem ovih ulja za skidanje šminke uspjela sam zadržati balans kože tako da mi T-zona nije začepljenih pora a suhi obrazi su također pod kontrolom.

Jedina razlika između ova dva ulja bi bila konzistencija. Karite ulje je gušće dok je ulje sa smiljem dosta rijeđe, “skliskije” (ako se mogu tako izraziti). Prvi put sam ulje sa smiljem isprobala iz testera i nije mi se naročito dopalo jer je tako rijetko – bila sam pod dojmom da ga dosta sklizne niz ruke i umivaonik, manje se zadržavajući na samom licu. Kupila sam ga jer karite ulje nisam mogla naći u radnjama mjesecima. Nakon početnog mučenja i neslaganja sa rijetkom teksturom, napokon sam je savladala i izvukla najbolje iz nje. Dvije pumpice ulja zadržim u dlanovima koje potom zagrijem trljajući i onda ulje nježno ali detaljno umasiram u trepavice, oko očiju i ostatak lica. Ta rijetka tekstura mi pomaže da lijepo osjetim kožu svog lica, svaku neravninu, gdje mi je ostalo nerastopljene maskare. Uz miris smilja koji mi se dopada i opušta me, ovakav način skidanja šminke je postao gotovo aromaterapeutski ritual koji me umiruje. Potom u dlanove dodam malo tople vode koja ulje učini mliječnom emulzijom, dodatno rastapajući šminku. Još jednim mlazom vode svo ulje i šminka budu uklonjeni a ostane meka i potpuno čista koža (bez ostataka proizvoda i bez osjećaja zatezanja).

Po pitanju sastava, ovo je u suštini ulje suncokreta uz dodatak ulja smilja i ulja koštice kajsije. Ovo bi vas moglo razočarati ako ste očekivati da ulje smilja bude dominantno. Ovaj uljni skidač šminke je definitivno nešto što nije neophodno ali se njim volim počastiti. Čuvam ga za dane kada sam umorna, ne da mi se gnjaviti sa dvostrukim čišćenjem lica, kada nisam raspoložena za micelarnu vodu ili kada nosim vodootpornu šminku na očima (u tu svrhu mi je najbolje). Ali nakon dvije godine lojalnosti spram ovih L'Occitane ulja za skidanje šminke, pretpostaviti ću da iduće godine slijedi promjena. Nekada sam mislila da jednostavno “moram” uložiti novac u high-end tečne pudere i to mi se činilo kao pametna odluka. Sada bi me teško mogli na to nagovoriti jer sam prezadovoljna svojom Bourjois 123 Perfect CC kremom. Da li vi imate neki proizvod kojim se volite počastiti, iako nije neophodno? Baš me zanima da li je to preparativa ili dekorativa?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?