Fejk theBalm How ‘Bout Them Apples paleta

Fejk theBalm How 'Bout Them Apples paleta

Polako ali sigurno, theBalm se progurao među meni najdraže kozmetičke brendove, ponajviše zahvaljujući odličnom omjeru vrhunske kvalitete i prijatnih cijena. Stvarno treba obratiti pažnju i teško je ne primjetiti kada sve i jedan proizvod nekog brenda ostavlja pozitivan utisak te se konstantno nalazi među najčešće korištenom kozmetikom. Velika sam sretnica što imam prijateljice koje ne samo da znaju koliko volim kozmetiku, već to razumiju i sjete me se kada im na put naiđe nešto za što znaju da bi mi se dopalo. Upravo sam tako od veoma drage žene dobila na poklon ovu paletu prije koje nisam imala priliku isprobati theBalm rumenila – tim je uzbuđenje bilo veće!

theBalm How ‘Bout Them Apples? paleta mi je privukla pažnju od prvog puta kada sam je ugledala što mnogo govori jer inače nisam tip koji “pada” na palete rumenila ili karmina. Pročitala sam da se radi o paleti kremastih proizvoda koje mogu koristiti na obrazima i usnama. Iznenadilo me kada sam vidjela da moja paleta ne sadrži kremasta rumenila već puderasta. Nisam na početku mnogo o tome razmišljala, pretpostavila sam da se u međuvremenu proizvela i ova verzija. Naravno, bila sam veoma sretna i zahvalna na poklonu tako da možete zamisliti koliko sam neprijatno iznenađena bila nakon što sam jednog dana guglala recenzije ove palete. Primjetila sam da ne postoji niti jedna recenzija na internetu u kojoj paleta nije bila kremaste teksture (moja verzija i ne postoji!).

Da bih saznala o čemu se radi, kontaktirala sam PR tim theBalm brenda iz Hrvatske, kako bih napokon došla do provjerenih informacija. Potajno sam se nadala da postoje obje verzije ali zvanični odgovor je potvrdio moje sumnje – najvjerovatnije se radi o krivotvorenoj paleti jer postoje samo How ‘Bout Them Apples? kremasta rumenila. Šta uraditi u ovakvoj situaciji? Da li bih trebala obavijestiti prijateljicu, jer ipak i ona posjeduje ovu paletu (kupljene su zajedno). U svakom slučaju sam sa njom podijelila svoj saznanja. Jednostavno, mislila sam kako treba znati. I ona je bila u apsolutnom šoku.

Najčudnije je što ova puderasta rumenila ne odudaraju mnogo od kvalitete ostale theBalm kozmetike koju imam u kolekciji. Jesam pomislila da su dvije nijanse malo “tvrđe” formulacije ali vidite i same na fotkama da super izgledaju. Osim toga što su u puder formi, rumenila ove palete je odala i šema nijansi – ne podudaraju se u potpunosti sa originalnom paletom. Ovim postom sam i vas željela obavijestiti da na tržištu očito postoji lažna theBalm kozmetika (ova je kupljena u Velikoj Britaniji, cijena niža nego inače) – konkretno How ‘Bout Them Apples? paleta. I ne dajte se zbuniti, postoji samo paleta sa kremastim rumenilima/karminima. Ako ste nekada došle u kontakt sa fejk kozmetikom, voljela bih da podijelite svoja iskustva – nekome bi mogla uštediti novac.

5 Comments

 1. 21 Novembra, 2016 / 10:06 pm

  Anonimka oprosti, slučajno kliknuh na pogrešno dugme – da odgovorim na pitanje, da. Na fotkama je jedna te ista paleta i koliko mi je rečeno, kupljena je u Velikoj Britaniji.
  Još jednom se izvinjavam, nisam željela izbrisati komentar (pokušati ću ga vratiti ako ikako mogu). Kako sam smotana!

 2. 22 Novembra, 2016 / 10:27 am

  Mislim da je ovo super post. Jako mi se dopada. Meni se više puta desilo da čujem da neko ne zna cijene proizvoda, počevši od Naked paleta koje su, po mom mišljenju, najviše kopirane do eto.. The Balm proizvoda.
  Mislim da, također, nije uredu pretpostaviti da ljudi znaju da kupuju fake šminku, niti da znaju posljedice iste. Svijest o fake kozmetici i lošem djelovanju iste je jako teško raširiti kada i neke naše radnje drže i prodaju tu šminku. Konkretno mislim na Flormar u SCC – u gdje sam vidjela Naked 5.

  • 22 Novembra, 2016 / 12:18 pm

   Hvala Sabina, i još jedno hvala što si ovdje ostavila svoj komentar pošto su mi Facebook drame i oni koji ih traže zaista više meh.

   Pa da, ispalo je da treba posramiti žrtvu a ne onog ko je prevario. I takve se stvari dešavaju jer se ne piše o njima.
   Evo, na primjer znam da se Naked palete stvarno ludački kopiraju i složiti ću se s tobom da su vjerovatno najviše fejkane od svih kozmetičkih proizvoda.
   Ali nisam znala da fejkove Flormar prodaje u SCC-u, najnormalnije u radnji u tržnom centru, uz plaćenu kiriju, doprinose i niko ništa. Kako je to uopšte legalno?
   Mislim da se nešto slično za njih vezalo sa fejkovima Real Techniques kistova, kao da mi je neko ispričao za to ali nisam lično provjerila.

   Za theBalm nikada nisam prije ovog čula da se fejkaju, niti sam pretpostavila jer vani imaju status pristupačne šminke. I sada porodica moje prijateljice koja je željela nju obradovati a ona mene svojim duplićem treba da se osjeća posramljeno? I ja zbog toga što sam napisala ovaj članak da bih obavijestila ostale da pripaze?
   Odbijam takvo razmišljanje i ne ohrabrujem ga.

 3. 2 Decembra, 2016 / 10:10 pm

  Eh i ja sam se nadavno tako iznenadila na kopije theBalma, nisam ranije znala da su zastupljene. Nude Dude za 10 KM, nova, na Piku. Mozes mislit :- Nije fer što nije naglašeno da je kopija ako je kopija. Ja znam da recimo ta paleta ne može biti tako jeftina, ali mnogi ne znaju…ili ne žele da znaju.

  • 15 Decembra, 2016 / 5:31 am

   Čuj i na piku se pojavile?? Vau, nisam imala pojma. Mislim da bih skontala kad bih vidjela tako neku smiješnu cijenu od desetak maraka ali mislim da ova paleta nije bila ni tako jeftina. Tim veći crnjak ljudima kada sam im javila. Eto znači da su theBalm kopije našle puta do BiH. Ni originali nisu tako zastupljeni haha, jao 🙁

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?