Debby Surpreyes Mascara

Sometimes I think I'm the worst person for mascara reviewing purposes because my lashes are so, so thin! I honestly couldn't live without mascara and I need it daily to give my eyes definition so that's why I love testing and discovering new mascaras all the time but – even if I find a really good one, it rarely translates on photos as it does in real life. I have found a few very good mascaras over the years (Essence, L'Oreal, Maybelline and Debby to name a few) but I do have realistic expectations. A mascara can only do so much.

I have learned that I can get some length, I prefer separation in comparison to very clumpy lashes (I can tolerate slight clumpiness) but volume is usually the deal-breaker. I always get to a certain amount of volume until clumped lashes appear. I also must have a flake-free mascara as my eyes are sensitive and it is preferrable to hold a decent curl. Black always. Waterproof, only during summer months.

Now that you know my mascara preferences, I am ready to share my impressions of the new Debby Surpreyes False Lash Effect Mascara (5.90€). Looking like someone has just drawn her from a comic book, this quirky mascara really looks like a super hero. Perhaps too playful for some but I actually love the packaging. This mascara has a big, curled plastic wand with small-ish bristles so I immediately knew length is not what I'll be getting with it. Usually, longer bristles are able to catch and hold every lash, coating it down to their tips and making my lashes appear longer.

It does, however, give a nice separation and it does hold a curl. It's also of a rich black pigment, which you'll notice during makeup removal as a lot of black gets washed off. It isn't waterproof but it acts like it is since it's long-lasting, doesn't smudge or flake and required an oil for full and complete removal. It is rich in natural waxes and natural acacia gum, making lashes elastic (they do not fall out). It makes my lashes appear fanned out and adds a hint of volume – my lashes are a bit of a tough crowd, not many mascaras manage to squeeze life out of them but this one does a decent job. I may not get that perfect false lash effect with Debby Surpreyes but it does give me enough definition which makes it pass the test for day-appropriate makeup.

  • Nekada mislim da sam pogrešna osoba za testiranje maskara jer su moje trepavice jako, jako tanke i bez maskare neprimjetne. Najiskrenije, stvarno ne mogu zamisliti život – ili barem šminkanje – bez maskare. Svaki dan je koristim jer mi očima da oblik, lijepo ih “otvori” i baš zbog te potrebe za maskarama, volim otkrivati novitete i testirati ih pa možda iz tog aspekta i jesam prava osoba za recenziranje maskara. Problem je što, čak i kada pronađem dobru maskaru na fotografijama njen efekat gotovo nikada nije jednako uočljiv kao u stvarnosti. I tokom godina i godina testiranja, ja jesam pronašla par maskara koje su ispunile moje uvjete i kojima se iznova vraćam (npr. Essence, L'Oreal, Maybelline i Debby imaju maskare koje meni odgovaraju). Ali, moja očekivanja su realistična jer maskara kao proizvod je ograničena sa tim što može učiniti ako su trepavice jako tanke, poput mojih. 
  • Naučila sam da od maskare mogu dobiti produženost, preferiram uredno razdvojene trepavice i nisam ljubiteljica slijepljenog izgleda (iako ga mogu tolerisati ako je suptilan) ali volumen je taj koji odlučuje da li će mi se maskara dopasti. U potrazi za dobrim volumenom, dosta maskara mi slijepi trepavice. Još jedan od zahtjeva koji imam jeste da maskara ne iritia oči, ne trusi se i da može držati trepavice uvijenima. Prava crna je ” pod moranjem” a vodootporne nosim samo tokom ljetnih mjeseci.
  • Sada kada znate moje preference po pitanju maskara, spremna sam podijeliti utiske o novoj Debby Surpreyes False Lash Effect maskari (13,50KM). Izgleda kao da je iskočila iz stripa, ova neobična maskara stvarno djeluje poput super heroja. Možda grafički dizajn nekome nije po volji ali meni se dopao. Ova maskara ima veliku i zakrivljenu plastičnu četkicu sa relativno malim “dlačicama”. Po dužini dlačica sam odmah znala da od ove maskare neću dobiti značajno produženje trepavica. Obično maskare sa dužim dlačicama uspijevaju da obuhvate i namažu svaku trepavicu crnom bojom, do vrhova samim tim čineći da trepavice djeluju duže.
  • Ono u čemu je dobra je što čini trepavice uredno raščešljanim i zaista ih održava uvijenim dok je nosite. Također je bogate crne boje, što ćete primjetiti i prilikom skidanja šminke pošto skidač i/ili voda odnesu zaista dosta crnog pigmenta. Nije vodootporna ali se ponaša kao da jeste u smislu da ima odličnu trajnost, ne trusi se, ne preslikava i potreban je uljani skidač da je potpuno uklonite iz trepavica. Obogaćena je prirodnim voskom i arapskom gumom što čini da trepavice budu elastične i zato se ne lome i ne ispadaju. Oblik trepavica sa ovom maskarom djeluje kao kod npr. Ardell Demi Wispies trepki – lijepo su razmaknute i uredne a dobije se i malo volumena. Konkretno mojim trepavicama je teško ugoditi i rijetko koja maskara im je drastično “promijenila opis”. Debby Surpreyes maskara mi možda nije pružila onaj očekivani efekat lažnih trepavica ali sa njom se osjećam samopouzdano kada nosim i minimalnu dnevnu šminku. Ako možete uhvatiti ponudu da uz ovu maskaru dobijete i Debby crnu olovku za oči, trebalo bi je iskoristiti jer je zaista isplativa a mene je inspirisala da uskoro napravim smokey eye look (koji nisam nosila godinama).

*Post includes products sent for me to review. For more information read the disclaimer.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *