debby Surpreyes maskara

debby Surpreyes maskara

Nekada mislim da sam pogrešna osoba za testiranje maskara jer su moje trepavice jako, jako tanke i bez maskare neprimjetne. Najiskrenije, stvarno ne mogu zamisliti život – ili barem šminkanje – bez maskare. Svaki dan je koristim jer mi očima da oblik, lijepo ih “otvori” i baš zbog te potrebe za maskarama, volim otkrivati novitete i testirati ih pa možda iz tog aspekta i jesam prava osoba za recenziranje maskara. Problem je što, čak i kada pronađem dobru maskaru na fotografijama njen efekat gotovo nikada nije jednako uočljiv kao u stvarnosti. I tokom godina i godina testiranja, ja jesam pronašla par maskara koje su ispunile moje uvjete i kojima se iznova vraćam (npr. Essence, L'Oreal, Maybelline i Debby imaju maskare koje meni odgovaraju). Ali, moja očekivanja su realistična jer maskara kao proizvod je ograničena sa tim što može učiniti ako su trepavice jako tanke, poput mojih.

Naučila sam da od maskare mogu dobiti produženost, preferiram uredno razdvojene trepavice i nisam ljubiteljica slijepljenog izgleda (iako ga mogu tolerisati ako je suptilan) ali volumen je taj koji odlučuje da li će mi se maskara dopasti. U potrazi za dobrim volumenom, dosta maskara mi slijepi trepavice. Još jedan od zahtjeva koji imam jeste da maskara ne iritia oči, ne trusi se i da može držati trepavice uvijenima. Prava crna je ” pod moranjem” a vodootporne nosim samo tokom ljetnih mjeseci.

Sada kada znate moje preference po pitanju maskara, spremna sam podijeliti utiske o novoj Debby Surpreyes False Lash Effect maskari (13,50KM). Izgleda kao da je iskočila iz stripa, ova neobična maskara stvarno djeluje poput super heroja. Možda grafički dizajn nekome nije po volji ali meni se dopao. Ova maskara ima veliku i zakrivljenu plastičnu četkicu sa relativno malim “dlačicama”. Po dužini dlačica sam odmah znala da od ove maskare neću dobiti značajno produženje trepavica. Obično maskare sa dužim dlačicama uspijevaju da obuhvate i namažu svaku trepavicu crnom bojom, do vrhova samim tim čineći da trepavice djeluju duže.

Ono u čemu je dobra je što čini trepavice uredno raščešljanim i zaista ih održava uvijenim dok je nosite. Također je bogate crne boje, što ćete primjetiti i prilikom skidanja šminke pošto skidač i/ili voda odnesu zaista dosta crnog pigmenta. Nije vodootporna ali se ponaša kao da jeste u smislu da ima odličnu trajnost, ne trusi se, ne preslikava i potreban je uljani skidač da je potpuno uklonite iz trepavica. Obogaćena je prirodnim voskom i arapskom gumom što čini da trepavice budu elastične i zato se ne lome i ne ispadaju. Oblik trepavica sa ovom maskarom djeluje kao kod npr. Ardell Demi Wispies trepki – lijepo su razmaknute i uredne a dobije se i malo volumena. Konkretno mojim trepavicama je teško ugoditi i rijetko koja maskara im je drastično “promijenila opis”. Debby Surpreyes maskara mi možda nije pružila onaj očekivani efekat lažnih trepavica ali sa njom se osjećam samopouzdano kada nosim i minimalnu dnevnu šminku. Ako možete uhvatiti ponudu da uz ovu maskaru dobijete i Debby crnu olovku za oči, trebalo bi je iskoristiti jer je zaista isplativa a mene je inspirisala da uskoro napravim smokey eye look (koji nisam nosila godinama).

*PR uzorak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?