Debby #selfie Perfect kozmetička kolekcija

Debby #selfie Perfect kozmetička kolekcija

Volite selfije? Onda ćete se zaljubiti u Debby #selfie Perfect kozmetičku kolekciju!

Kreirala sam kozmetičku rutinu kojom sam jako zadovoljna i držim je se već duže od mjesec dana a u suštini se radi o izgledu zdrave kože lica, malo bronzanih i toplih tonova, mrvicu konturisanja i “mekanog” sjaja na jagodicama. Takav look se većinom oslanja na proizvode iz nove Debby #selfie Perfect kolekcije. Nakon što očistim, hidratiziram lice i nanesem malo tečnog pudera prvo iz Debby kolekcije što koristim je Debby Duo Olovka za konturisanje + korektor 01 (12KM). Čudno zvuči spojiti korektor i olovku za konturisanje u jedan proizvod ali ako je gledate kroz popularne trendove današnjice – ima smisla.

Strana olovke gdje je korektor je odlična za nanošenje ispod i oko obrva, kada ih iscrtate. Na taj način linije su oštrije, preciznije i obrve djeluju uredno a sve zahvaljujući gustoj, voskastoj formulaciji, mat završnici i dobrom srednjem prekrivanju koje ima. Korektor nije loš za prekrivanje manjih bubuljica npr. na bradi a može osvježiti unutarnji kut oka (pogotovo ako uzmete svjetliju nijansu). Druga strana olovke koja služi za konturisanje mi je pogodnija za ‘brontour’ pošto nijansa nije sivkasta ni hladnog podtona. Interesantno, i pored toga lijepo daje dimenziju licu, ističe jagodice i kožu “utopli” zbog čega izgleda lijepo i zdravo. Također je super baza za bronzere u kompaktu čiju trajnost produžava. Ujutro je ne preskačem kada se šminkam za posao jer je lako iscrtati ispod obraza i izblendati prstima.

Debby Contouring & Strobing paleta (17,45KM) je prilično toplijeg podtona tako da nije idealna za ono pravo konturisanje. Ono u čemu je super je kao zamjena za bronzer i sa njom kao da imam mini paletu za savršeno bronzanu, osunčanu kožu. Najtamnija nijansa smeđe je mat završnice i odlično ističe jagodice, te čini lice užim. Svjetlija smeđa nijansa ima breskvasti podton i ja je koristim umjesto rumenila jer ima i malo shimmera. Jako je lijepa i nosiva. Nijansa u svrsi iluminatora je malo “hladnija” nego što bih inače koristila ali pošto je dosta suptilna i nježna, uspješno se stapa sa preostalim “toplim” nijansama iz palete. Preko nje volim nanijeti malo Debby iluminirajućeg chubby stika (15,75KM) u boji šampanjca za onaj pravi strobing efekat.

Pokazalo mi se da, kada je koža isušena, kremaste formulacije nekako bolje i ljepše “leže” na njoj. Često miksam kremastu šminku sa hidratantnim kremama da bi dobila što prirodniji efekat. Inače volim i slojevito nanošenje prvo np. kremastog bronzera a preko njega bronzera u puderu ali uopšteno, kremaste formulacije su mi omlijene za korištenje tokom hladnijih mjeseci. Isto vrijedi za hajlajtere i mislim da mi Debby hajlajter u debeljuškastoj olovci daje divan rezultat. Najviše ga volim zagrijati prstima a potom nanijeti na jagodice. Izgled koji dobijem kada kombinujem Debby olovku, paletu i chubby su veoma, veoma slični kao kada kombinujem Kevyn Aucoin Creamy Duo sa Guerlain Terracotta bronzerom. Sumnjam da bi neko primjetio razliku!

*PR uzorak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?