L'Occitane Cedrat dezodorans u stiku

L'Occitane Cedrat dezodorans u stiku

Konstantno sam u potrazi za prirodnim dezodoransima a nekako su mi promicali L'Occitane dezići, iako sam isprobala i koristim zaista veliki broj njihovih proizvoda. Nakon što sam popričala sam uposlenicama par L'Occitane prodavnica, saznala sam da su im inače među mušterijama dezodoransi dosta popularni. Interesantan podatak je da ženski dio kupaca favorizira deziće iz muške ponude. Nakon što smo suprug i ja šnjofnuli sve i jedan dezć koji su imali u prodaji, oboje smo se složili da nam se najviše dopada L'Occitane Cedrat dezodorans u stiku (75g | cca 34KM).

Pakovanje je divno – lijep i kvalitetan dizajn je nešto na što smo navikli od L'Occitane brenda. Mislim da izgleda uniseks baš kao što tako univerzalno i miriše. Cedrat liniju krasi veoma svjež, limunast miris. Citrusne note su ublažene bazom satkanom od nota đumbira i kedrovine. U mirisu se nalazi divna doza začinskih nota, što odaje prirodan i “zemljani” miris. U suštini, miriše prirodno i lijepo se slaže sa mirisom čiste kože. Ovaj dezić ne sadrži aluminijeve soli niti alkohol a također je krasne teksture – nanosi se glatko, naprosto klizeći preko kože ostavljajući je hidratiziranom i svježom. Idelan je za nanošenje odmah nakon depiliranja pošto je veoma nježan, blag i ne izazive iritacije.

Bio bi potpuno savršen kada bi uspio da “drži” samo koji sat vremena duže. Uobičajeni problem sa dezodoransima kojima nedostaje kvalitet koji imaju antiperspiransi jeste što im je trajnost duplo slabija. Sa dezićima poput Garnier Neo Dry Mist (sadrži aluminijeve soli) mirišem i osjećam se svježe gotovo 10h. Sa Cedrat pruirodnim dezićem u stiku mogu osjetiti da znoj “probija” nakon 5h nošenja. Što, ruku na srce, uopšte nije loše za prirodne deziće – to ćete znati ako ste ih ranije koristile. Ali da ima mjesta poboljšanju, to definitivno. Odlično je što ne ostavlja bijele fleke na odjeći a ako njim slučajno dotaknete tkaninu, sa lakoćom se ispire. Baš me zanima kakva vi iskustva imate sa prirodnim dezićima? Meni obično “drže” 4-5h (suprug ima isto iskustvo) sa čim jesam prilično zadovoljna ali naprosto mi nisu dovoljni tokom 12h dugih smjena na poslu, niti kada sam u teretani.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?