Estee Lauder Genuine Glow

Estee Lauder Genuine Glow

Korejska kozmetika i njega kože su neiscrpni izvor inspiracije. Takav je slučaj i sa Estee Lauder Genuine Glow kolekcijom koja je miks njege kože i šminke, posvećena postizanju onog prirodnog, sofisticiranog sjaja kože za kojim većina traga. Genuine Glow kolekcija se sastoji od dva njegujuća i tri dekorativna proizvoda – ja sam se fokusirala na preparativu. Ponajviše me zaintrigirala zbog poređenja sa Chanel Hydra Beauty Flash balzamom, koji je apsolutno divan – i čak skuplji od Estee Laudera.

Estee Lauder Genuine Glow Priming Moisture balzam (30ml | 91KM) je nemasni balzam na vodenoj bazi koji je u prodaji dostupan sa zaštitnim faktorom SPF15, ali i bez njega (moj ima SPF15). Prvenstveno me zaintrigirao spisak sastojaka: protein zrna riže (poboljšava hidrataciju), glukozamin (nježno poboljšava teksturu kože), ekstrakt šljive i melase (pomažu da se ujednači ten) te prirodni lecitin (umanjuje izgled pora i balansira lučenje viška sebuma kako bi se smanjio neželjeni sjaj). Ovo je proizvod doslovno stvoren za mješovitu kožu jer je nevjerovatno lagane teksture koja uopšte nije masna. Značajno smanjuje izgled pora, finih linija i borica  a da pri tome kožu čini lijepom, sjajnom i zdravom. Polumat završnica je prekrasna i preko nje se šminka savršeno nanosi ali mislim da bi suhoj koži uz ovaj balzam bila potrebna dodatna hranljiva krema. Ovaj balzam koristim kao prajmer tj. bazu ali je volim utapkati i preko šminke, preko mjesta gdje su mi mimičke linije najizraženije i balzam ih vidljivo omekša.

Estee Lauder Genuine Glow Priming Moisture balzam za okoloočno područje (15ml | 66KM) je nešto čime bi se svake umorne oči trebale počastiti. I ovaj okoloočni balzam je na vodenoj bazi i nemastan je, djeluje izuzetno osvježavajuće na osjetljivu kožu očiju. Ono što mi se naročito dopalo je što ovaj balzam može biti i krema za oči a možete je koristiti i kao bazu tj. prajmer za sjene za oči. Također ga krase dobri sastojci: ekstrakt melase, šljive i vitamina C (posvjetljuju tamne kolutove oko očiju tokom dugotrajnog korištenja), glukozamin (rafinira teksturu nježne kože očiju) te mješavina morskih algi i zlatne kamilice (smanjuje natečenost). Upija se ultra brzo i ne ostavlja masni trag. Također blago hladi kožu, što je veoma prijatno i zaista smanjuje natečenost očiju. I ovaj balzam volim koristiti i kao bazu ali ga i utapkati preko korektora i šminke jer omekšava izgled borica oko očiju a i spriječava da se korektor uvlači u borice.

Estee Lauder je ponovo uspio dati primjer high-end preparative koja pruža više od prosjeka i time opravdava visoku cijenu (koliko je to realno moguće za naše uvjete). Kako ne preporučiti ovako divne proizvode? Zasigurno bi ih poželjela svaka žena i upravo zato bih preporučila da ih ne zaboravite po dolasku prazničnih sniženja jer bi ih mogle ugrabiti na sniženju

*PR uzorak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?