Essie Sand Tropez

Finding that perfect nude is as hard with nail polishes as it is with lipsticks. Will it clash with my skin tone? Will it make my hands look pale? Will it elongate my fingers or make them appear dull? Well, Essie Sand Tropez appeared to be wrong for me at first glance – I could have sworn that it clashes with my skin tone. It simply looked odd when I brought a bottle next to my hand. I figured it also probably has a thick, gloopy formulation and that I’d hate it anyway. That’s why I always went home with some other Essie shade. But the day when I decided to throw caution to the wind and take the plunge? I have not regretted it.

Described as a sandy nude, seems like something you’d only wear during summer with a lovely tan but don’t let the name fool you. The same way I gave Essie Bahama Mama a go, fell in love with it and now wear it almost exclusively during fall – now Sand Tropez rules my nude polish roost and I love it to bits.

The color is amazing and goes literally with everything – with every skin tone, every occasion, every outfit, every season. Regardless if I go to work, when I go out with friends, on a date or to the gym – it always looks fab. Usually neutral colors just appear common but this one has something special about it. The formulation is also amazing and only two coats give a perfect effect – it’s like it melts into a perfect smooth coating. Longevity is great as it lasts for a week on me. You can do unlimited nail art with it or wear it alone and yup – it always looks great. It also got featured on my nails in my alverde beauty campaign – a true star!

  • Pronaći savršenu “nude” nijansu je jednako teško i zahtjevno sa lakovim za nokte kao i kada su karmini za usne u pitanju. Da li će se slagati sa podtonom mog tena? Da li će učiniti da mi ruke djeluju blijedo i neizražajno? Da li će mi vizuelno izdužiti nokte ili će se samo stopiti sa kožom? Essie Sand Tropez (18KM | drogerie markt) je na prvi pogled djelovao kao potpuni promašaj – mogla sam se zakleti da će grozno izgledati na meni. Kada god bih prinijela bočicu i stavila je uz ruku, jednostavno je izgledao blijedo i prežuto (ili su moje ruke izgledale žuto? ne mogu se sjetiti). I iz nekog razloga sam bila ubijeđena da je formulacija ove nijanse pregusta pa sam sebe ubijedila da mi ne treba. I tako sam mjesecima iz dm-a izlazila sa nekom drugom Essie nijansom u kesici. Jednog dana sam odlučila da prestanem toliko analizirati taj famozni lak, odlučila da rizikujem i napokon došla kući, ovog puta sa njim u kesici. I nisam požalila.
  • Nijansa opisana kao pješčana bež, djeluje poput nečega što jednostavno ne treba da silazi sa noktiju tokom ljeta i naravno da izgleda fantastično uz brončani, preplanuli ten. Ali nemojte da vas ime nijanse zavara. Na isti način kako sam se oduševila kada sam dala šansu Essie Bahama Mama, zaljubila se u taj lak i sada ga gotovo uvijek nosim najviše tokom jeseni – sada je i Sand Tropez postao jedan od mojih miljenika koji uopšte nije ograničen godišnjim dobima.
  • Nijansa je odlična i slaže se bukvalno sa svim i svačim – svakim tenom, svakom prilikom, svakom odjevnom kombinacijom, svim godišnjim dobima. Bez obzira da li ovaj lak nosim na posao, na izlazak sa prijateljima, na dejt sa suprugom ili u teretanu ja znam da uvijek izgleda sjajno. Obično neutralne nijanse djeluju generično ali u vezi ove ima nešto posebno. Formulacija je također fantastična i uz samo dva sloja efekat je besprijekoran – kao da se lak istopi i poravna tik uz nokatnu ploču (tako je gladak i sjajan). Trajnost je pohvalna jer na meni traje sedam dana. Sa njim kao bazom imate neograničene mogućnosti po pitanju nail arta ali je ljepotan i kada je samcat. Također sam upravo njega nosila u reklami za alverde beauty kampanju “Ljepota kako je MI vidimo”. Kažem vam, Sand Tropez je prava zvijezda.

2 Comments

    • Novembar 2, 2016 / 3:43 pm

      Čini mi se da su svi Essie lakovi veoma fotogenični ali još bolje ako sam ih učinila naročito lijepim na blogu 😉

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *