Essie Sand Tropez lak za nokte

Essie Sand Tropez lak za nokte

Pronaći savršenu “nude” nijansu je jednako teško i zahtjevno sa lakovim za nokte kao i kada su karmini za usne u pitanju. Da li će se slagati sa podtonom mog tena? Da li će učiniti da mi ruke djeluju blijedo i neizražajno? Da li će mi vizuelno izdužiti nokte ili će se samo stopiti sa kožom? Essie Sand Tropez lak za nokte (18KM | drogerie markt) je na prvi pogled djelovao kao potpuni promašaj – mogla sam se zakleti da će grozno izgledati na meni. Kada god bih prinijela bočicu i stavila je uz ruku, jednostavno je izgledao blijedo i prežuto (ili su moje ruke izgledale žuto? ne mogu se sjetiti). I iz nekog razloga sam bila ubijeđena da je formulacija ove nijanse pregusta pa sam sebe ubijedila da mi ne treba. I tako sam mjesecima iz dm-a izlazila sa nekom drugom Essie nijansom u kesici. Jednog dana sam odlučila da prestanem toliko analizirati taj famozni lak, odlučila da rizikujem i napokon došla kući, ovog puta sa njim u kesici. I nisam požalila.

Nijansa opisana kao pješčana bež, djeluje poput nečega što jednostavno ne treba da silazi sa noktiju tokom ljeta i naravno da izgleda fantastično uz brončani, preplanuli ten. Ali nemojte da vas ime nijanse zavara. Na isti način kako sam se oduševila kada sam dala šansu Essie Bahama Mama, zaljubila se u taj lak i sada ga gotovo uvijek nosim najviše tokom jeseni – sada je i Sand Tropez postao jedan od mojih miljenika koji uopšte nije ograničen godišnjim dobima.

Nijansa je odlična i slaže se bukvalno sa svim i svačim – svakim tenom, svakom prilikom, svakom odjevnom kombinacijom, svim godišnjim dobima. Bez obzira da li ovaj lak nosim na posao, na izlazak sa prijateljima, na dejt sa suprugom ili u teretanu ja znam da uvijek izgleda sjajno. Obično neutralne nijanse djeluju generično ali u vezi ove ima nešto posebno. Formulacija je također fantastična i uz samo dva sloja efekat je besprijekoran – kao da se lak istopi i poravna tik uz nokatnu ploču (tako je gladak i sjajan). Trajnost je pohvalna jer na meni traje sedam dana. Sa njim kao bazom imate neograničene mogućnosti po pitanju nail arta ali je ljepotan i kada je samcat. Također sam upravo njega nosila u reklami za alverde beauty kampanju “Ljepota kako je MI vidimo”. Kažem vam, Sand Tropez je prava zvijezda.

2 Comments

    • 2 Novembra, 2016 / 3:43 pm

      Čini mi se da su svi Essie lakovi veoma fotogenični ali još bolje ako sam ih učinila naročito lijepim na blogu ;)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?