MAC Sheertone Blush | Blushbaby

I’m a really big fan of MAC’s Sheertone blush formula – it’s ideal for neutral, natural everyday makeup look. I already own MAC Sheertone | Springsheen which is one of my most used blushes. That natural peachy/coral looks so good and it’s very easy to wear. But I also wanted to get a pinky version of Springsheen – something I’d be able to slot into my makeup and something that would mimic naturally rosy cheeks.

MAC Sheertone Blush | Blushbaby (6g | $23) is exactly that – but this blush is completely matte, in comparison to Springsheen which contains very fine shimmer. Pigmentation is amazing but it allows you to build up the intensity and I find it’s really hard to go overboard with it. It applies evenly, blends perfectly and longevity is ideal – MAC blushes last on me quite well and start to fade evenly from the skin after more than 8h of wear. 

This shade truly doesn’t look like anything particular because it’s a dusty muted pink, with a bit of beige thrown in. But it’s not warm completely as I find it has a neutral undertone which works beautifully on cooler and warmer skintones. It’s just one of those ‘nothing’ blushes which have a very similar vibe like NARS Douceur or Tarte Exposed. Blushbaby comes to the rescue as it ties in the rest of your makeup and delicately perks up the cheeks, like you’ve had a light jog five minutes ago. Very pretty, subtle and versatile. Matte finish makes it additionally easy to wear. Defines the term fail-safe, doesn’t it?

 • Jako sam zadovoljna sa MAC Sheertone rumenilima – idealna su za neutralan i prirodan makeup kojem sam lično vjerna. Već od ranije posjedujem MAC Sheertone | Springsheen rumenilo koje je jedno od najčešće korištenih rumenila iz moje kozmetičke kolekcije. Djeluje nježno na koži, lako se kombinuje sa ostatkom šminke i uopšteno je jako kvalitetno. Ali pored jednog takvog rumenila toplog podtona, željela sam imati i ružičastu varijantu koja bi imitirala efekat zarumenjenih obraza.
 • MAC Sheertone rumenilo | Blushbaby (6g | cca 45KM) je upravo ono što sam željela ali pošto je mat završnice (za razliku od Springsheen nijanse koja sadrži fini shimmer), čak ga je lakše nositi i djeluje još prirodnije na koži. Pigmentacija je divna ali sviđa mi se što se slojevitim nanošenjem može kontrolisati koliko će biti intenzivno na koži. Zaista je teško pretjerati sa njim i ne rizikujete da izgleda preočigledno na licu. Nanosi se ravnomjerno, lijepo se blenda a trajnost je idealna – na mojoj koži MAC rumenila stvarno dugo traju i počinju da blijede tek nakon 8h nošenja.
 • Blushbaby nijansa ne djeluje posebno u pakovanju i možda ne bi na prvi pogled privukla mnogo pogleda. Zagasita “prljava” roza sa primjesama smeđe nije izrazito toplog podtona – već neutralnog (pod određenim svjetlom djeluje “hladnije” a pod drugim “toplije) i zbog njega funkcioniše jednako dobro na tenu toplog ali i hladnog podtona. Ovo je jedno od onih univerzalnih rumenila i rekla bih da je po pitanju nijanse u rangu NARS Douceur i Tarte Exposed rumenila. Blushbaby je prava stvar jer lijepo “uveže” ostatak šminke na licu i delikatno osvježi obraze koji zaista djeluju prirodno i diskretno zarumenjeno. Veoma je lijepo, suptilno rumenilo koje je nevjerovatno lako nositi ne samo zbog nijanse, vec i mat završnice. Doslovno ne možete pogriješiti sa njim.12 Comments

 1. Septembar 17, 2016 / 1:58 pm

  Imam oba rumenila, i Springsheen i Blushbaby, i samo mogu reći da je svako na svoj način divno. Lijepo naglasi svaki make-up look, a da ne izgleda pretjerano. Volim:)

  • Septembar 18, 2016 / 12:18 pm

   😉 Da, i meni se čini!:) Štoviše, ne samo rumenila. Do sada, a već dugo pratim tvoj blog, većinu preparative i dekorative ili imam istu, ili sam kupila na tvoju preporuku i nikada nisam ostala razočarana. Hvala ti na tome:)

  • Septembar 23, 2016 / 10:40 pm

   Pa to je super onda – nema mi ništa draže nego kada "pogodim" sa svojim preporukama.
   Hvala tebi na povjerenju! 🙂

  • Septembar 23, 2016 / 10:44 pm

   Ma Lena ti si jedno divno biće ❤ uvijek me usrećiš svojim komentarom.
   A rumenilo je zaista lijepo i odmjereno. Mislim da bi ti se dopalo!

 2. Septembar 18, 2016 / 5:56 pm

  I'm very tempted to purchase this blusher now, what a lovely shade!

  chocolatechatterboxx.blogspot.co.uk

 3. Septembar 18, 2016 / 6:33 pm

  Ovako nesto sam trazila. Bas cu pogledati uzivo cim odem u MAC 🙂

  • Septembar 23, 2016 / 10:46 pm

   Ovo je baš nepogrešivo rumenilo, stvarno sam zadovoljna i od srca ga mogu preporučiti.
   Swatchaj ga, mislim da će ti se dopasti 🙂

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *