Deep Heat je spas za upaljene mišiće

Deep Heat je spas za upaljene mišiće

Kada god pomislim na Deep Heat, ne mogu da suzdrzim smijeh jer mi se pred ocima pojave slike jednog momka koji ide u istu teretanu gdje idem i ja. Smatram ga tako smijesnim i simpaticnim jer, cim osjeti da ga neki misic na tijelu zateze ili boli, on odmah “pogodjeno podrucje” namaze Deep Heat kremom – da li uopste mozete zamisliti nekoga ko hoda teretanom sa tubom ove kreme, masirajuci je posvuda? Kao da je ispao iz Monti Pajtona!

I ja sam ponosna vlasnica jedne Deep Heat tube ali ne nosim je kada idem u teretanu – mozda bih trebala? Ja sam ipak svog favorita za ublazavanje problema sa misicima pronasla u Deep Heat spreju (150ml | cca 8KM, apoteke). Prije par dana sam povrijedila trapezijus misic (mislila sam da sam bila dovoljno zagrijana prije vjezbanja – ocigledno sam pogrijesila) – i ta povreda je na mene djelovala deprimirajuce jer nisam znala u kojoj mjeri ce me sputavati od daljeg vjezbanja. Srecom, u pitanju je bilo blago istegnuce i vec se osjecam bolje. Dva puta sam zamolila muza da nanese sprej i masira taj bolni dio ledja (masaza nije neophodna uz sprej, jednostavno sam “izvukla” bonus masazu – sssssh, nemojte mu reci) – i voilà! Boli gotovo da uopste nema.

Razmisljam o kupovini i hladeceg spreja (ili kreme) jer, iako toplina prija misicima, ja ipak imam ogranicenja tokom vrelih ljetnih dana. Procijenila bih da je Deep Heat sprej jaceg djelovanja od Deep Heat kreme. Par sekundi nakon nanosenja na kozu, ne osjetite nikakav efekat. Tek dodatnih par trenutaka kasnije pocinje ugodna toplina koja djeluje opustajuce i bol je “kao rukom odnesen”. Ali oprez da sprej ne dodje u kontakt sa bilo kojim dijelom glave ili lica (usi su mi jednom prilikom “gorile” punih 30 minuta!). Sprej ne smijete nanositi na kozu koja je na bilo koji nacin ostecena (posjekotina, osip, obrijana koza itd.). Ovo je jako efektan proizvod ali da bi izbjegli neugodnosti, citajte uputstvo i koristite ga u skladu sa njim.

Ingredients list | Lista sastojaka

2-Hydroxyethyl Salicylate 5.0%, Ethyl Salicylate 5.0%, Methyl Nicotinate 1.6%, Methyl Salicylate 1.0%, Propan-2-Ol, Butane

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?