Uskršnji manikir

Uskršnji manikir

Uskršnji manikir

Ove godine sam po prvi put odlucila da se okusam u dekorisanju jaja za Uskrs – u sustini nisam znala sta da radim posto nisam imala praksu od ranije tako da sam igrala ‘na sigurno’ sa minimalistickim dizajnom. Oni medju vama koji inace ukrasavaju uskrsnja jaja ce mozda cijeniti sto sam odlucila da ispusem sadrzaj jaja iz ljuske – sigurno znate koliko tu ima posla. Prilicno je naporno i oduzima vremena ali mislim da vrijedi svog truda jer vam ostanu praznicne dekoracije koje mozete zadrzati dosta duze od kuhanih jaja. Jednostavno sam probusila svako jaje iglom za sivenje na svakom kraju i uposlila pluca tokom narednih sat vremena. Jedno sam jaje slucajno slomila ali sigurno cu biti bolja iduceg puta.

Posto pri ruci nisam imala namjensku boju za jaja/ hranu, oslonila sam se na kolekciju lakova za noke koja me nikada nije razocarala u ovakvim situacijama. China Glaze White On White je savrsena cisto bijela boja, idealna za saranje po jajima. Potom sam dobila ideju da i nokte ukrasim u uskrsnjem duhu.

Koristila sam China Glaze Light As Air kao bazu i uistinu je idealni pastelni lak, mnogo sik. Ova smirena lila nijansa sadrzi i mrvicu sivog podtona i izuzetno je lijepa – nije ni cudo sto je jedan od China Glaze klasika. Potom sam nacrtala tackice uz pomoc China Glaze More To Explore – upadna boja breskve koja je creme finisha a djeluje gotovo kao neonac. Izblijedjeli neonac, postoji li takvo nesto jer uklopio bi se u taj opis. U svakom slucaju je divan lak. Ja sam spremna za lov na uskrsnja jaja, a vi?

“Easter is…
Joining in a birdsong,
Eying an early sunrise,
Smelling yellow daffodils,
Unbolting windows and doors,
Skipping through meadows,
Cuddling newborns,
Hoping, believing,
Reviving spent life,
Inhaling fresh air,
Sprinkling seeds along furrows,
Tracking in the mud.
Easter is the soul’s first taste of spring.”
― Richelle E. Goodrich, Making Wishes

4 Comments

 1. 27 Marta, 2016 / 6:36 am

  Your Nail design looks gorgeous, great Work!

  Happy Easter 🙂

  • 28 Marta, 2016 / 6:15 am

   Thank you! It is simple but I also think not too plain due to the color combo, right?
   I hope you had a lovely Easter! 🙂

 2. 28 Marta, 2016 / 5:21 pm

  O Boze, "ispuhala" si jaja? Pa svaka cast…ja to ne bih nikad ni pokusala, prevelik zadatak…A ne znam cemu bih dala bolju ocjenu, nokticima ili jajima?

 3. 28 Marta, 2016 / 5:22 pm

  O Boze, "ispuhala" si jaja? Pa svaka cast…ja to ne bih nikad ni pokusala, prevelik zadatak…A ne znam cemu bih dala bolju ocjenu, nokticima ili jajima?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?