Rare Amethyst Avon parfem

Rare Amethyst Avon parfem

Kakva bocica! Odmah me privukla a u njoj vidim i malo Lancome Tresor utjecaja po pitanju dizajna. Ljubicasta boja je predivna – bila bi grozna laz reci kako izgled bocice u kombinaciji sa misticnom ljubicastom nisu prve stvari koje zaokupljaju paznju kada je ovaj miris u pitanju.

Nisam isprobala prethodne parfeme iz Rare mirisne linije a ovaj (iako meni prvi) svakako je potakao interes i cini mi se da bi mi mogli zanimljivi biti Rare DiamondsRare Pearls i veoma retro Rare Sapphires za koji vjerujem da je jedan od najneobicnijih i najzanimljivijih iz kataloske ponude (osnovna nota mu je smokva!). Rare Amethyst Avon EDP za zene (50ml | trenutno snizen na 36,90KM) nije toliko kompleksan kao sto se na prvi pogled mozda cini – da, atraktivna bocica obecava ‘ljubicasti’ parfem sto i jeste no, iznenadjujuce je jednostavan.

Ljubicica i sljiva cine okosnicu ovog mirisa dok osjetim samo tracak sandalovine u bazi – ovdje se radi o dosta linearnom mirisu sto znaci da jednako mirise od pocetka do kraja. Na mojoj kozi je sljiva dominantna nota i izvedena je u okvirima dobrog ukusa (nije zagusljiva niti naporna). Nazalost, trajnost nije jaca strana ovog parfema posto na mojoj kozi ima umjerenu auru tek sat do dva, nakon cega se pretvara u skin scent (mirise uz kozu) te takav ostaje jos narednih 30 minuta. Na odjeci se zadrzava nesto duze. Ukoliko ste ljubiteljica sljive u mirisima i preferirate jednostavne mirisne konstrukcije, onda je ovo  za vas. Ja sam pak i dalje vjerna Avon Attraction parfemu (recenziran ovdje) koji je i dalje meni najdrazi Avon parfem od svih.

Koji je vama omiljeni Avon miris?

Rare Amethyst Avon parfemRare Amethyst Avon parfem

*PR uzorak

8 Comments

 1. 4 Februara, 2016 / 11:33 am

  Premier Luxe definitvno. Dugo mirise i nije linearan. Mnogo komplimenata dobijem kada ga nosim i rijetko mi ko povjeruje da je kataloski parfem.U jednom momentu me podsjeca na Chanel Allure koji sam imala. Uzeh ga iz radoznalosti I zaljubih se. 🙂

  • 10 Februara, 2016 / 9:31 am

   Jednom sam isprobala uzorak i dopao mi se Premier Luxe – zanimljivo mi je da te asocira na Chanel Allure. Ljepsom asocijacijom nije mogao biti pocascen 🙂

  • 10 Februara, 2016 / 9:33 am

   Znaci ljubiteljica cvijetnih nota! Ljiljan i orhideja – sigurno lijepo mirise, volim bijelo cvijece tako da mi se ljiljan u parfemskim notama svidja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?